måndag 5 januari 2015

Flasktappning: Rye Makes You Stronger

Vi fortsätter det nya året med att lägga vårat råg barley wine på flaska. Vid omtappningen så delade vi ju upp det här ölet på tre olika jäshinkar med olika ekkuber (naturella, cognac, wild turkey). Lagringstiden blev ca 2 månaders.

Lite grumlig iom nytillsatt jäst och sockerlag.

Samtliga versioner doftade fantastiskt med en liten fördel för den naturella faktiskt. En mycket fruktig doft som påminner om russin. Även smaken var väldigt lovande. Den där brännande pepprigheten som vi skrev om vid omtappningen men även bryggningen fanns inte längre kvar.

Sammanlagt blev det 36 liter att lägga på flaska. Vi tillsatte jäst för kolsyra (S-33)och 5g socker/liter.

Nu får det här olika versionerna av det här ölet ligga på flaska några månader innan det är dags att provsmaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar